Home >
Bewegen >
Hydrotherapie

Hydrotherapie

Hydrotherapie  Op initiatief van de Reumapatiëntenvereniging Oost-Achterhoek wordt in het zwembad van “Marveld Recreatie” te Groenlo, in zwembad "Rozengaarde" Sportbedrijf Doetinchem, in Zwembad Jaspers in Winterswijk en bij Palestra in Braamt hydrotherapie gegeven voor mensen met reumatoïde artritis en andere vormen van reuma.

De groepen staan onder deskundige begeleiding van oefen- en fysiotherapeuten of een beweegcoach. Zij bieden als therapeut een bewegingsprogramma aan dat gericht is op lenigheid, spierkracht en conditieverbetering.

Er wordt in Groenlo aan 2 groepen les gegeven, in Doetinchem aan 1 groep,  in Winterswijk aan 1 groep en in Braamt aan 1 groep.

Met uitzondering van de groep in Braamt zitten alle groepen 45 minuten in het water, waarvan ruim een half uur les wordt gegeven en ervoor of erna nog even gelegenheid is vrij te zwemmen. Ontspanning en plezier in het bewegen zijn ook belangrijke elementen. Daarnaast is het op alle locaties mogelijk om na de lessen de andere baden te gebruiken.

Na afloop is er gelegenheid samen een kopje koffie of thee te drinken op eigen kosten.

De groep in Braamt zit ongeveer 1 uur in het water en voorafgaand worden er grondoefeningen aangeboden. Tussendoor is er gelegenheid om koffie of thee te drinken, ook na afloop wordt er een kop koffie of thee gedronken. Alle  zwembaden zijn meer of minder geschikt voor aangepaste bewegingsactiviteiten. Het water in Groenlo ± 32°C, in Doetinchem 34°C en in Braamt 31°C. De banken in de kleedkamers zijn op hoogte.

In Groenlo en Doetinchem is er een hoog toilet en zijn er tilliften en een gewone trap of schuine helling het water in. U kunt, geheel vrijblijvend en kosteloos, een keer komen kijken en meedoen.

De kosten bedragen € 22,50 per maand (11 maanden), hiervan wordt vaak een gedeelte door de zorgverzekering vergoed uit de aanvullende verzekering.

De deelnemers dienen lid te zijn van Reuma Patiëntenvereniging Oost-Achterhoek. Als u nog geen lid bent van onze vereniging, kunt u dat natuurlijk worden. Het lidmaatschap kost € 20,00 per jaar, wat door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk of geheel wordt vergoed.

Wilt u zich aanmelden of wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar:

Els Milder
tel: 06-36185035
e-mail:  Plaats: ‘Het Marveld’, Elshofweg 6, Groenlo
Tijd: woensdagmorgen van 8.15-9.00 en van 9.00-09.45 uur

Plaats: Sportbedrijf Doetinchem, Bezelhorstweg 115, Doetinchem
Tijd: maandagmorgen van 10.30-11.15 uur

Plaats: Zwembad Jaspers, Jasperweg 3, Winterswijk
Tijd: dinsdagmiddag van 13.30-14.30 uur

Plaats: Palestra beauty & welness, Landweerswal 2, Braamt
Tijd: woensdagavond van 19.00 tot 21.00. In de vakantieperiode is er de mogelijkheid om op zondagochtend gebruik te maken van het zwembad van 08.30 tot 10.00 uur.

Onze privacy regelsWebsite by: HG Webdesign