Home >
Bewegen >
Sportief bewegen

Sporten voor reumapatiënten

In samenwerking met de Reuma Patiënten Vereniging Oost-Achterhoek is Sporten met Reuma opgericht. Dit wordt gehouden bij: Kei-Fit, Lievelderweg 88A, 7131 MG Lichtenvoorde op maandagavond van 18.15 uur tot 19.15 uur

Bewegen is voor mensen met reuma heel erg belangrijk, dit is uit onderzoek gebleken. En dat geldt voor alle soorten reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis, fibromyalgie, Bechterew, enz.

Deze activiteit is afgestemd op mensen met reuma en de daarbij behorende beperkingen en wordt begeleid door een gediplomeerd sportinstructeur of fysiotherapeut.

Dit wordt in groepsverband gehouden in een aparte zaal. Je hebt zelf de regie in handen. Kijk wat je wel en wat je niet kunt. Plezier in het bewegen staat hier voorop. Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken. Men hoeft geen speciale kleding of schoenen te dragen. Losse en comfortabele kleding is prima en men kan de 'normale' schoenen aanhouden (mits deze schoon zijn).

Het is wellicht handig om een handdoek, flesje water en eventueel een vestje of iets dergelijks mee te nemen.

De kosten bedragen € 25,50 per maand (11 maanden), hiervan wordt vaak een gedeelte door de zorgverzekering vergoed uit de aanvullende verzekering.

De deelnemers dienen lid te zijn van de ReumaPatiëntenVereniging Oost-Achterhoek. Als u nog geen lid bent van onze vereniging, kunt u dat natuurlijk worden. Het lidmaatschap bedraagt € 20,00 per jaar en wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Wilt u zich aanmelden of wilt u eerst meer informatie of een proefles, dan kunt u bellen naar:
Jolanda Leneman, tel: 06-31578661
e-mail:

Onze privacy regelsWebsite by: HG Webdesign